Bruno Mars - It will rain




Såå himla goo! Love it!

Set fire to the rain

Såhääääär roligt väder är det idag!
Vad tog solen och värmen vägen här i paradiset? Jag tycker allt att det borde vara sol och värme varje dag här! Det var ju så att jag åkte hit för att slippa hösten i Sverige men nu har den tydligen kommit hit också de senaste dagarna.

Ni undrar säkert vad jag håller på med en sådan här dag.. jo jag sitter vid datorn och söker jobb, återigen... läser min bok, äter morötter och dricker kaffe för att hålla mig varm. Roligt vad? nja, jag skulle föredra något annat. Regnet piggar dock inte upp en till att göra något annat som är mer avancerat. Och vad skulle det vara egentligen? Skulle ju kunna gå och handla som man brukar göra hemma när väder är dåligt, men jag har mat och några kläder ska jag definitivt inte handla heller. Funderar på filmmaraton lite senare, skulle det vara awesome med film maraton i mysig soffa full med massa kuddar och en gosig filt. Istället har jag en hård säg och en icke gosig kudde. Plus att filmerna jag har är sedda tusen gånger. haha Detta är la för roligt! Vill ha sol igen!

Ne nu kurrar magen, får la ta mig iväg och fixa lite mat.. gissa vad! . . . jo naturligtvis noodles  ;)

Grenade



Trodde datorn krascha, även ipoden! j'vla skitdator säger jag. Den är inte fullt återställd men funkar nu, tack och lov! Den funkade fint fram till att jag satte i ipoden. Hade haft i min iphone innan men väl när ipoden var i hängde sig hela datorn och även ipoden. Väntade på att den skulle lösa sig men minuterarna gick och mitt tålamod ran ut så jag stängde av den och klickade igång den igen. Har funkat tidigare ju men denna gång blev hela skärmen klarblå. Kändes inte rätt alls för det försvann ju inte! Där trodde jag verkligen det var kört! Skulle passa utmärkt om datorn paja när jag befinner på andra sidan jorden!

Pallade inte, så jag stängde ner den. Tog min iphone, satte på mig hörlurarna och springskorna och gick ut. Blev en långpromenad så jag fick skaka av mig all irritation och rensa tankarna. Väder är inte något vidare idag heller och kommer troligt viss inte bli bättre de närmsta dagarna. Ändå gick jag mot stranden och där fortsatte min promenad bort mot Broadbeach. Det blev en super skön promenad! Hemma igen var jag på bättre humör och hoppade in i duschen för att fräscha till mig. sen var det dags att ta tag i datorn!  

Har få igång den nu. Dock ser jag att virusprogram inte funkar så ska ta mig lite tid till att lösa det nu.. Förhoppningsvis har jag tur och fixar det!

Take care!

Choose to be me




Två dagar dåligt väder. Det innebär att vi inte har varit på stranden och solat, så nu är jag blekfisar igen! Haha Någon regnskur har kommit och sen har det blåst massor. Igen hit med andra ord! Som vanligt har jag sökt jobb men också ägnat en del tid åt att läsa. Inget ovanligt det heller hehe. Femte boken på denna resan har jag startat med nu, New Moon. Passar på att läsa engelska nu, tar längre tid att läsa ut (bra! för jag slukar böcker) och så försöker jag ju bättre på engelskan.

Ni skulle bara veta' jag har en nyhet som jag så gärna skulle vilja berätta mer om men jag kan tyvärr inte släppa bomben för er ännu så ni måste hålla ut (som jag vet att ni göra) ett tag till innan det kommer ett inlägg om det! kände att jag sagt A nu och borde berätta B men tyvärr!


Where we are







trökigt jag vet! naturbilder är inget roligt att lägga upp. men jag måste ju visa er hur fint det är här. att se det med egna ögonen säger mycket mer än bilderna men det är var jag kan bjuda er på...

I promised myself



Lessen igen för dålig uppdatering! Dagarna går och sökande efter jobb fortsätter. Söker jag inte jobb är jag på stranden, ute och går, sitter med en bok eller går på window shopping. Så det finns inte jättemycket jag kan upplysa er om. var ute och på window shopping för någon dag sen, slutade med att jag kom hem med tre klädesplagg. Det vita virkade linnet är ett av dem. Hade bestämt mig att inte handla några kläder innan första lösen men det gick inte. Finns massor jag vill ha men nu har jag åter igen bestämt mig att låsa plånboken och verkligen hålla den på långt avstånd!


Every rose has its thorn







17e september 2011



Bilden är från fredagskvällen. Trevlig vin kväll med våra svenska roommates. Blev lite kortspel som tillslut lyckades spåra ut till massa skrattande. Nice kväll blev det!

Ännu en dag har vi spenderat på stranden. Däremot blev det tillsammans med Emelie och Alex. Denna dag måste ha varit den varmaste av alla, det var knappt att man pallade ligga still och sola. Fick springa ner till vattnet och ta dopp hela tiden. När vi låg där kunde jag inte fatta att varmare kommer det att bli några veckor. Blir intressant och se hur vi ska klara av den värmen..

Sen har jag och becca varit oerhört hurtiga och tvättat. Att vi ska behöva planera in saker som att tvätta i våran vardag har aldrig hänt tidigare på samma sätt. Så tycker allt att vi är värda ännu ett glas vin denna kväll för att fira våran hurtighet!

So see you guys later!
The wine is waiting..

BD trailern!






Trailern har kommit ut! Nörd som jag är i Twilight världen, höll jag ärligt talar på att flippa ur då jag såg att trailern var släppt och jag inte kunde se den pågrund av internet. Efter att ha sett den så vill man ju bara att dagarna ska rusa förbi och bli den 17 november då filmen släpps på bio här nere i Australien. Fram till dess får jag la läsa om böckerna, fast får bli på engelska denna gång.

Vamos a la playa

Heaven Stay







Det blir en hel del strandbilder nu när dagarna består av strandbesök. För övrigt har vi idag checkat in på ett nytt Hostel. Sitter nu nere i lobbyn och försöker ta igen allt jag missat på nätet. Stället är hur bra som helst vilket gjorde att ett litet hopp tändes för mig. Vi har ju inte fått jobb, men nu ett bättre boende plus att vi träffat lite trevligt folk. De första svenskarna vi träffat på faktiskt. Några trevliga svenska tjejer som tidigare varit i Sydney i två veckor och sen lyckades det också vara så att tjejen i receptionen var svensk. Vi passade på att höra lite om jobb och det blev att vi lämnade in CV till detta hostel. Man jobbar runt två timmar per dag och får gratis boende. Skulle ju inte vara fel att börja med detta samtidigt som vi söker vidare. Så det rullar in lite pengar i kassan. Vi får iallafall hoppas att någon höra av sig av alla ställarna!

Har också sett att jag fått ett par mail, vilket har varit jätte roligt att få läsa! Vill gärna höra lite från er andra och jag lovar att svara så fort jag bara kan! så maila på!!

Surfers Paradise





Här på andra sidan jorden kan jag säga er att livet går på vågor. Jag syftar nu inte på att jag står på surfbrädan ännu, utan att dagarna är väldigt varierande från bra till lite sämre. Som ni kanske märkt har vi haft det svårt med internet nu det senaste. Har inte kunnat följa facebook eller uppdatera bloggen. Det har varit väldigt irriterande.  Vi har nu bott några nätter på ett hostels i Sufers Paradise och det kan jag lova er, det har inte varit en dans på rosor. Tänker er fängelselikt ställe med gröna stålsängar lika hårda som att ligga på golvet, en stenvägg som är röd och tre vita plus en lampa i taket som knappt lyser. Toa, Dusch och Kök behöver vi inte tala om ens. Det funkar men ingen hitt. Känner mig väldigt kinkig nu, jag viste ju att vi skulle få bo på slitna ställen ett tag men det var chockande i början. Vi hoppas allt att nästa hostel ska vara bättre!


Staden är annars något extra! Kort avstånd till det ljuvliga havet och stranden och höga hus som får känsla att man befinner sig i New York. Mysiga caféer och restauranger och så får jag inte glömma kiosker med utsökt goda milkshakes, glassmaker och andra läckerheter. Låt oss säga att jag gillart’!

Vet att uppdateringen har varit dålig och jag hoppas att ni har lite tålamod. Uppdatera så fort som möjligt!



6e september 2011


Banken är fixad, och mobilnummer likaså. Ytterligare en glad nyhet är att vi ska flytta till Surfers Paradise idag! Har lyckas få bornde hos en kompis till Becca som studerar ekonomi där. Såfort vi kommer ner ska vi börja leta eget boende och även börja söka jobb på resturanger som det ska finnas mycket av.






4e september 2011

En dag som denna har det inte hänt så mycket. Eftersom affärerna är stängda kan vi inte gå till banken för att fixa kont och inte aktivera korten till telefonerna heller. Blir till att fixa de imorgon. Istället har vi tagit det lugnt och letat boende i Surfers Paradise som ligger en timmes bilfärd från Brisbane. Vi tog oss även en lite promenad till en park, där det spelades baseboll intill.


Brisbane City


Riverfire Cocktail Ball


South Bank- All underhållning i Brisbane finns där. Allt från museum, teatrar, konsertplats, nöjesparker mm. 






Kvällen igår, fball. Smockfullt med folk så man knappt kunde ta sig fram. 19.00 var himlen full av fyrverkerier som kom från alla möjliga håll och de höll på runt en halvtimme. Kändes som nyår i en storstad som New York. Hehe



Albion, Brisbrane.

Varken jag eller Becca har lyckats sova något efter att vi vaknade i natt. Hela morgonen har gått och nu är det äntligen runt tio. Dag för att göra i ordning sig ett ännu en dag. Vi planar att gå en väg till köpcentrat som inte lite ligger så långt här ifrån och i kväll kanske det blir en tur in till Brisbane City igen för att kolla på "fball" (- riverfire cocktail ball) som dom firar i City. Vid Brisbane River ska det tydligen vara stora fästligheter med fyrverkerier å allt. Det kommer tydligen vara flera tusen människor i City ikv för att fira, så det kommer bli trångt. Får se hur detta kommer gå men det blir nog roligt.

Tänkte att jag skulle visa några bilder på huset som vi bor i för tillfället. Som ni vet bor vi i Brisbane men de ligger i utkanten, stället heter Albion och ligger inte så långt ifrån flygplatsen.


Brisbane City

Under dagarna som gått har vi band annat hunnit med att besöka Brisbane City. Vi gick in på ett backpacker hotell för att höra oss om lite jobb. För tillfället är de tufft att få jobb här i trakten men de kunde erbjud oss pub jobb utanför stan. Det var inte riktigt som vi tänkt oss och inget jobb för en längre period. Så nu har vi kommit på lite andra planer som vi ska kolla upp mer. Eftersom det är svårare att fixa jobb och boende som är hyfsat billigt här vi plander på att bege oss mot "the gold coast". Där håller sig mer turister och det är förmodligen lättare att hitta jobb och även boende. Sen har både jag och becca även stor längtan till standen och havet vilket det inte finns här..







Aus 03.29

Passar på att bloggar nu när jag inte kan sova. Förtillfället är det mitt i natten här i Australien och sovrutinerna har vi inte lyckats komma ingen. Har haft lite problem med att få igång våra datorer med nu hoppas vi att de ska funka! Vi landade som tänkt i Brisbane kl 09.15 i torsdags och blev upphämtade direkt av familjen som vi förtillfället bor hos. resan var lång men gick bra, förutom att rumpan värkte och det var svårt att sova. maten var som vanligt heller inge vidare men det fick gå.



RSS 2.0